Večera za romantične prilike
Ovog puta budite originalni, umesto odlaska u neki od restorana, napravite večeru sa pet zvezdica u vašem kućnom ambijentu.
Odrezak od junetine je klasičano, ukusno jelo koje se služi u otmenijim restoranima, a da bi bilo posluženo kako treba, priprema se pred gostima. To ga čini idealnim izborom za romantične večere za dvoje.
Sastojci
- 2 juneća nareska bez kostiju
- 1 kašika rendane limunove korice
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašika biljnog ulja
- 1/4 šolje pavlake za kuvanje
- 2 kašičice Vorčester sosa
- 250 gr isečenih pečuraka
- 3 kašike iseckanog vlašca ili mladog luka
- 1 kašika svežeg soka od limuna
- 2 kašičice senfa

Način pripreme
U velikom tiganju zagrejte ulje, stavite luk i pečurke, pržite i mešajte 4 minuta.
U čistom podmazanom tiganju pržite odreske u koje ste prethodno utrljali koricu limina i biber. Pržite ih 12 do 15 minuta.
U tiganj sipajte pavlaku, limunov sok, senf i Vorčester sos. Ubacite ispržene pečurke, izmešajte i poslužite uz odreske kao sos.
NAŠA PREPORUKA: Junetina sa brokolijem na kineski način
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter