Večera za romantične prilike

Ovog puta budite originalni, umesto odlaska u neki od restorana, napravite večeru sa pet zvezdica u vašem kućnom ambijentu.

Odrezak od junetine je klasičano, ukusno jelo koje se služi u otmenijim restoranima, a da bi bilo posluženo kako treba, priprema se pred gostima. To ga čini idealnim izborom za romantične večere za dvoje.

Sastojci

  • 2 juneća nareska bez kostiju
  • 1 kašika rendane limunove korice
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 1/4 šolje pavlake za kuvanje
  • 2 kašičice Vorčester sosa
  • 250 gr isečenih pečuraka
  • 3 kašike iseckanog vlašca ili mladog luka
  • 1 kašika svežeg soka od limuna
  • 2 kašičice senfa
juneći odrezak

Način pripreme

U velikom tiganju zagrejte ulje, stavite luk i pečurke, pržite i mešajte 4 minuta.

U čistom podmazanom tiganju pržite odreske u koje ste prethodno utrljali koricu limina i biber. Pržite ih 12 do 15 minuta.

U tiganj sipajte pavlaku, limunov sok, senf i Vorčester sos. Ubacite ispržene pečurke, izmešajte i poslužite uz odreske kao sos.


 

NAŠA PREPORUKA: Junetina sa brokolijem na kineski način

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter