Originalni njujorški čizkejk
Ovaj čizkejk je posebna vrsta čizkejka, koji retko kome da može da se ne dopadne!
Razlikuje od onog nama dobro poznatog čizkejka po mnogo tome, počevši od načina pripreme pa do i samog ukusa, a vi spremite i prosudite, te se i sami uverite.
Sastojci
- 1 šolja izmrvljenog biskvita
- 2 kašike šećera
- 3 kašike istopljenog butera ili margarina
- 900 gr krem sira
- 1 šolja šećera
- 220 gr kisele pavlake
- 2 jajeta
- 1 šolje kisele pavlake
- 3/4 šolje šlaga

Način pripreme
U velikoj posudi mešajte mikserom krem sir i šolju šećera u granulama, zatim dodajte kiselu pavlaku, 2 jajeta, mutite 2 minuta pa dodajte brašno i šlag. Mutite mikserom dok ne dobijete kremastu smesu.
Smesa liči na sladoled. Pripremite kalup dimenzija 25x5cm. Izmrvljeni biskvit pomešajte sa kašikom šećera i istopljenim buterom te dobijenu smesu rastanjite po dnu kalupa. Preko nje stavite fil koji ste prethodno umutili.
Zagrejte rernu na 150 stepeni, stavite kolač i pecite 55 minuta, isključite rernu i ostavite ga još tri sata u njoj. Kada ga izvadite, stavite ga u frižider da se hladi 2 do 3 sata.
NAŠA PREPORUKA: Smuti od trešnje
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter