Originalna nemačka testenina

Nemačka testenina naizgled možda podseća na bilo koju drugu koju ste probali, ali tajna je u jednom sastojku koji ovoj testenini daje poseban ukus i aromu. Reč je o muskatnom oraščiću.

Muskatni oraščić svakako ovoj testenini daje poseban karakter, te je ona sama po sebi jedinstvena. Odlično se uklapa uz razna jela. Izvanredna je u kombinaciji sa prasetinom, šniclama, gulašom i drugim jelima sa mesom. Može da se jede i bez mesa prelivena nekim sosom, kao što je na primer sos od pečuraka.

Budite sami svoj majstor. Napravite domaću nemačku testeninu i umesto što biste kupovali po marketima, servirajte je vašoj porodici kao vaših ruku delo, jer ova testenina je zaista nešto posebno. Kada je probate zaboravićete na sve druge.

Sastojci

  • 3 šolje brašana
  • 4 jajeta
  • 1/4 muškatnog oraščića
  • 1 ipo kašičica soli
  • 1 litar hladne vode
Nemačka testenina

Način pripreme

Pomešajte brašno, jaja, so i pola šolje vode. Mutite dok testo ne postane glatko.

Dodajte još vode ako treba.  Testo treba da bude dovoljno tvrdo da može da se urola i provuče kroz cediljku ili aparat za pravljenje testenine.

Zagrejte lonac slane vode i stavljajtre testo u njega. Kuvajte dok ne ispliva na površinu.

Testo izvadite rupičastom kašikom.

Možete ga i propržiti na kašiki butera pre serviranja.

Možete ga poslužiti i sa prelivom od mesa.

Ukoliko izbegavate žumanca, napravite ih od belanaca uz dodatak žute prehrambene boje.


 

NAŠA PREPORUKA: Hleb sa đumbirom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter