Musaka na neobičan način
Dosadila vam je tradicionalna musaka na koju smo svi navikli? Uvedite nešto novo i drugačije i verujte da će vam se sigurno dopasti.
Reč je o receptu za musaku napisanom za sve one koji ne odolevaju mirisu i ukusu kvalitetnog i dobrog sira.
Lagana musaka od sira je recept kako mu i samo ime kaže takav da se posle jednog takvog ručka necete osećati prejedeno. Spoj ukusa i začina je neverovatan pa se nećete libiti da sipate još koji put.
I za one najprobirljivije ovaj recept je pun pogodak. Zato, ako imate nekog takvog u svom okruženju, ne čekajte, oduševite ga ovim zaista neobičnim receptom za svačiji ukus.
Sastojci
- 500 gr mlevenog junećeg mesa
- 1 ipo šolja naredndanog čedar sira
- 400 gr makarona
- 200 gr parmezana
- 1 kesica krem supe od pečuraka
- 2 veća crna luka
- 1 veći paradajz ili 2 mala
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 50 gr tanko isečenog kulena

Način pripreme
Na maslinovom ulju izdinstajte luk i meso. Dodajte so, biber i bosiljak i sve promešajte.
Skuvajte makarone. Pomešajte ih sa mlevenim mesom u velikoj posudi za pečenje.
Dodajte krem supu od pečuraka koju ste prethodno rastopili u 300 ml kipuće vode i dobro promešajte. Dodajte čedar sir. Pospite parmezan odozgo.
Poređajte kulen i paradajz isečen na kriške i pospite seckanim peršunom.
Pecite u rerni na 175 stepeni 25 minuta.
Ova količina je dovoljna za 4 do 6 porcija.
NAŠA PREPORUKA: Pastirska pita
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter