Musaka na neobičan način

Dosadila vam je tradicionalna musaka na koju smo svi navikli? Uvedite nešto novo i drugačije i verujte da će vam se sigurno dopasti.

Reč je o receptu za musaku napisanom za sve one koji ne odolevaju mirisu i ukusu kvalitetnog i dobrog sira.

Lagana musaka od sira je recept kako mu i samo ime kaže takav da se posle jednog takvog ručka necete osećati prejedeno. Spoj ukusa i začina je neverovatan pa se nećete libiti da sipate još koji put.

I za one najprobirljivije ovaj recept je pun pogodak. Zato, ako imate nekog takvog u svom okruženju, ne čekajte, oduševite ga ovim zaista neobičnim receptom za svačiji ukus.

Sastojci

  • 500 gr mlevenog junećeg mesa
  • 1 ipo šolja naredndanog čedar sira
  • 400 gr makarona
  • 200 gr parmezana
  • 1 kesica krem supe od pečuraka
  • 2 veća crna luka
  • 1 veći paradajz ili 2 mala
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica peršuna
  • 50 gr tanko isečenog kulena
Lagana musaka od sira

Način pripreme

Na maslinovom ulju izdinstajte luk i meso. Dodajte so, biber i bosiljak i sve promešajte.

Skuvajte makarone. Pomešajte ih sa mlevenim mesom u velikoj posudi za pečenje.

Dodajte krem supu od pečuraka koju ste prethodno rastopili u 300 ml kipuće vode i dobro promešajte. Dodajte čedar sir. Pospite parmezan odozgo.  

Poređajte kulen i paradajz isečen na kriške i pospite seckanim peršunom.

Pecite u rerni na 175 stepeni 25 minuta.

Ova količina je dovoljna za 4 do 6 porcija.


 

NAŠA PREPORUKA: Pastirska pita

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter