Princip mesečeve dijete

Mesečeva dijeta koristi snagu Meseca da vam pomogne da očistite svoje telo i izgubite težinu!

Dobro je poznato da Mesec utiče na zemaljske okeane i reke svojom gravitacionom silom. Manje je poznato da Mesec utiče i na vodu koja se nalazi u ljudskom telu, čime pomaže da se telo očisti i da se oslobodi viška kilograma. 

U određenim danima neki ljudi su prijavili gubitak do 3 killograma u jednom 24-časovnom periodu! Gubljenje oko jednog kilograma u 24 sata je češće ali potencijal za brzi gubitak težine je i dalje uzbudljiv. Još jedno ime za ovaj koncept ishrane je lunarna dijeta ili “Vukodlak dijeta”.

Efekat Meseca na telo

Ljudsko znanje i mitologija tokom vremena govorili su o efektu Meseca na Zemlju i ljudsko telo. Mesečevo gravitacijsko privlačenje diktira delovanje morskih plima. Ženski menstrualni ciklus radi paralelno sa ciklusom Meseca. Neki veruju da Mesec utiče na emocije – na primer, pun Mesec stimuliše agresivno ponašanje.

Pored toga, Mesec može da utiče na vodu koja se nalazi u ljudskom telu. Ljudsko telo je oko 60% vode. Kada Mesec dostigne svoju punu fazu i novu fazu, njeno gravitaciono privlačenje se kombinuje sa Suncem za najveći gravitacioni efekat. Ovaj period povećanog efekta traje oko 24 sata.

meseceva dijeta

Osnovni plan

Postoje dva plana za mesečevu dijetu, osnovni i prošireni.

Osnovni plan za ovu dijetu sastoji se od 24-časovnog dana posta u kojem konzumirate samo vodu i sok. Post se mora odvijati tokom punog meseca ili mladog meseca. Tokom dana posta vaše telo se čisti od toksina, a možete izgubiti i do 3 kilograma težine vode u jednom danu.

Prošireni plan mesečeve dijete počinje danom posta na punom mesecu, kao što je opisano u osnovnom planu o dijeti, a zatim pruža dodatne smernice za gubitak težine i zdravu ishranu tokom svake od glavnih faza Meseca.

Pored toga, svaki od ovih planova je kompatibilan sa mnogim drugim dijetalnim programima. Kombinujući lunarnu dijetu sa drugim dijetama može vam dati dodatni podsticaj u naporima za mršavljenje. Posni dani osnovnog plana za dijetu mogu se implementirati u mnogim programima mršavljenja. Jedan dan konzumiranja samo vode i svežeg soka jednostavno detoksikuje vaše telo, a izbacivanje toksina dodatno olakšava gubitak težine.

Mesečeva dijeta vam takođe pomaže da odlučite kada ćete započeti novi plan ishrane. Period opadanja meseca, nakon koga sledi pun mesec je često najbolje vreme za početak dijete, zbog odgovarajućeg smanjenja apetita i žudnje za hranom.

meseceva dijeta kalendar

Prednosti Mesečeve dijete

Pored mogućnosti da izgubite 3 kilograma u jednom danu, ova dijeta zasnovana na lunarnoj fazi je takođe odličan način da detoksikujete svoje telo i poboljšate imunitet. Pored toga, može se koristiti i za gubljenje dodatne težine tokom ciklusa Meseca i za povećanje efikasnosti drugih planova za ishranu.

Ako vam užurbani način života otežava kuvanje posebnih namirnica ili se držite dugih, zahtevnih rasporeda, mesečeva dijeta može biti odličan način da izgubite malo težine i pomognete da se osećate lakše i zdravije.

Mnoge žene u svetu su videle pozitivne rezultate na mesečevoj dijeti i bez zdravstvenih rizika; međutim, ništa od ovoga se ne može smatrati medicinskim savetom i uvek se preporučuje da razgovarate sa svojim lekarom pre početka dijete.

Imajte na umu da se post ne preporučuje ženama koje su trudne, koje pokušavaju da zatrudne ili doje bebu.


 

NAŠA PREPORUKA: Kupus dijeta

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter