Ove kiflice ostaće sočne i posle dva dana
Ovo je recept za najbolje i najmekše kiflice koje ćete ikada probati. One ostaju nepromenjene i nakon nekoliko dana.
Neophodno je samo da ih držite u zatvorenoj posudi i možete ih jesti i par dana, a one će izgledati i biti ukusne kao da su sada izašle iz rerne.
Mekane kiflice sa margarinom i sirom biće pravo otkrovenje za svaku kuvaricu. U moru recepata na ovu temu ovaj recept je onaj pobednički jer su ove kiflice neodoljivo sočne i ukusne. Kada ih probate zaljubićete se u njihovu mekoću i poželećete uvek da ih pravite.
Ako želite da se pokažete kao dobra domaćica i ugostite nekoga vama dragog, umesite ove kiflice jer sigurno nećete ostati nezapaženo, šta više nestaće sa za tren oka.
Sastojci
- 800 gr brašna
- 1 svež kvasac
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 dcl ulja
- 4 dcl vrućeg mleka
- 500 gr sitnog sira
- 2 jaja
- 1 margarin
- 100 gr susama

Način pripreme
U šolju za čaj sipati malo toplog mleka, malo tople vode, soli i šećera na vrh kašičice, izmrviti kvasac i sve razmutiti da se kvasac istopi. U to dodati 2 kašike brašna i dobro umutiti da nema grudvice. Sačekati da kvasac naraste.
U posebnu posudu sipati brašno, so, šećer, ulje i kvasac. Sve umesiti, a na kraju u testo dodati 4 dcl vrućeg mleka i mesiti dok ne dobijete glatko i mekano testo.
Umutiti 2 belanca penasto i pomešati ih sa sitnim sirom, a potom sitan sir i belanca dobro sjediniti.
Testo podeliti na 8 delova. Svaki deo razvući oklagijom na pobrašnjenoj površini i iseći na 8 trouglova. Na širi deo staviti fil od sira i belanaca i umotati kiflicu. Ukupno se dobijaju 64 kiflice.
1 ceo margarin iseći na 64 kockice. Kiflice premazati umućenim žumancetom, staviti kockicu margarina na svaku kiflicu i posuti ih susamom.
Kiflice peći na 220 stepeni dok ne porumene i dobiju zlatnu boju.
NAŠA PREPORUKA: Biskviti sa sirom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter