Za sve one koji vole borovnicu, kolač bez premca!

Ovo je poseban recept za mafine od borovnice star preko 30 godina. Ovako napravljeni mafini su sveži barem 4 dana ali se mogu i zamrznuti i čuvati nekoliko meseci.

Osim borovnica u ovom receptu se može koristiti i drugo voće popur brusnice, maline, jagode, jabuke ili čak i bundeva. Sastojci za pripremu ovog dezerta moraju biti na sobnoj temperaturi.

Sastojci

  • 12 jaja
  • 2 kašičice soli
  • 2 šolje ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 šolje šećera
  • 3 šolje mleka ili vode
  • 8 šolja brašna
  • 2 do 3 šolje borovnica
mafin od borovnice

Način pripreme

Umutite jaja, dodajte so, ulje, šećer, prašak za pecivo, mleko, vodu i na kraju brašno. Kada dodate brašno, mutite lagano dok se ne napravi ujednačena smesa. Onda dodajte borovnice i promešajte lagano ručno, ne mikserom.

 Sipajte u kalupe za mafine i pecite na 170 stepeni 35 do 40 minuta. Dobijaju se 24 velika mafina.


 

NAŠA PREPORUKA: Kolač od banane

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter