Za sve one koji vole borovnicu, kolač bez premca!
Ovo je poseban recept za mafine od borovnice star preko 30 godina. Ovako napravljeni mafini su sveži barem 4 dana ali se mogu i zamrznuti i čuvati nekoliko meseci.
Osim borovnica u ovom receptu se može koristiti i drugo voće popur brusnice, maline, jagode, jabuke ili čak i bundeva. Sastojci za pripremu ovog dezerta moraju biti na sobnoj temperaturi.
Sastojci
- 12 jaja
- 2 kašičice soli
- 2 šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šolje šećera
- 3 šolje mleka ili vode
- 8 šolja brašna
- 2 do 3 šolje borovnica

Način pripreme
Umutite jaja, dodajte so, ulje, šećer, prašak za pecivo, mleko, vodu i na kraju brašno. Kada dodate brašno, mutite lagano dok se ne napravi ujednačena smesa. Onda dodajte borovnice i promešajte lagano ručno, ne mikserom.
Sipajte u kalupe za mafine i pecite na 170 stepeni 35 do 40 minuta. Dobijaju se 24 velika mafina.
NAŠA PREPORUKA: Kolač od banane
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter