Recept za svačiji ukus, jednostavno neodoljiv

Postoji nešto posebno u vezi domaćih kolačića, naročito čokoladnih. Cela porodica može da učestvuje u njihovom pravljenju, a i svi vole da ih jedu.

Čokoladni kolačići su poslastica koju skoro pa gotovo da volimo svi, a pogotovo oni najmlađi. Ukoliko želite da obradujete goste ili svoje ukućane, za ove neodoljive kolačiće će vam biti potrebno svega pola sata da ih pripremite i poslužite na sto.

Sastojci

  • 1 pakovanje pripremljene smese za kolačiće bilo koje vrste
  • 1/2 šolje butera ili margarina
  • 1 kašičica vanile
  • 2 jajeta
  • 1/2 šolje seckanih lešnika
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 200 gr istopljene karamele za kolače (za filovanje)
lagani čokoladni kolačici

Način pripreme

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pomešajte polovinu miksa za kolače sa vanilom, jajima i buterom i mutite dok se masa ne ujednači. Dodajte drugu polovinu, lešnike i komadiće čokolade.

Stavljajte testo uz pomoć kašičice na nepodmazani pleh na razdaljini od 5 cm. Pecite od 10 do 12 minuta (sredina će ostati mekana). Tople kolačice mazati karamelom i lepiti.


 

NAŠA PREPORUKA: Čokoladna torta sa malinama

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter