Upoznajte citrusnu pitu
Limun daje poseban ukus ovoj piti, dok jaja i šećer obogaćuju ukus a korica je zlatna, sa ukusom butera i slatka.
Ukoliko nisto do sada imali prilike da probate pitu od limuna Meringue, toplo vam preporučujemo ovaj recept koji je poprilično brz za pripremu, a pride i veoma jednostavan.
Sastojci
- 1 gotova kora za pitu od limuna i nadev od limuna
- 3 cela jajeta
- 1/3 šolje vode
Sastojci (za fil)
- 3 belanca
- 1/4 šolje šećera

Način pripreme
Zagrejte rernu na 160 stepeni.
Za pitu rasporedite mešavinu za koricu po dnu posude za pečenje. Pecite oko 8 minuta. U činijii srednje veličine umutite nadev od limuna sa vodom i jajima. Sipajte preko kore. Pecite oko 25 minuta.
Za Meringue električnim mikserom umutite belanca, postepeno dodajte šećer i mutite i dalje dok se ne formira čvrsta smesa. Prefilujte preko pečene pite. Vratite u rernu i pecite još 10 do 15 minuta. Možete je poslužitii toplu i ohlađenu.
NAŠA PREPORUKA: Hleb od bundeve
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter