Možete li zamisliti leto bez ukusnog kukuruza šećerca?

Kukuruz šećerac na roštilju je neizostavan užitak u letnjim mesecima. Navikli smo da ga jedemo na onaj najednostavniji način, ali ga svakako možemo pripremiti i drugačije tako što ćemo ga začiniti raznim sosevima koje ćemo sami pripremiti.

Ukus je fantastičan, pa ukoliko volite da eksperimentišete i malo pobegnete od tradicionalnih pravila pripreme isprobajte ove recepte jer su za svaku preporuku.

Svež kukuruz i roštilj se odlično uklapaju. Kukuruz šećerac sadrži prirodni šećer i ostaje duže svež. Da bi ostao duže svež i sladak, čuvajte ga u frižideru u fijoci ili uvijenog u plastičnu foliju. Da biste dobili savršen kukuruz sa roštilja sledite sledeće savete.

Premažite ga istopljenim buterom ilii aromatičnim uljem. Dok je na roštilju, često ga okrećite. Povucite listove sa klipa i vežite ih kako bi imali ulogu držača. Držite klip potopljen u vodi desetak minuta pa ga ispecite na roštilju a skupljene i uvezane listove koristite kao držač. Ako niste u mogućnosti da koristite roštilj, stavite klip u plitak tiganj, premažite buterom i pecite.

Sastojci (za 4 klipa kukuruza)

  • 4 klipa kukuruza šećerca
  • 100 gr butera
  • 1/4 šolje roštiljskog sosa
  • 8 kašike pesto sosa
  • 4 kašika ljutog sosa
  • 4 kašike limunovog soka
  • 1 kašika suvog biljnog začina po izboru
  • 1 šolja kozjeg sira
  • 1 kašika suve majčine dušice
  • 1 šolja soja sosa
  • 4 kašike soka limete
  • 8 kašika susamovog ulja
Kukuruz šećerac na roštilju

Način pripreme

Stavite klipove na foliju i premažite ih smesom od 1/4 šolje roštiljskog sosa i  20 gr butera. Zavijte u foliju i pecite.

Kad ih ispečete poboljšajte im ukus na neki od sledećih 5 načina tako što ćete ih dobro premazati.

Pomešajte 20 gr butera sa 8 kašika pesto sosa.

Pomešajte 20 gr butera sa 4 kašike ljutog sosa i 4 kašike limunovog soka.

Pomešajte 20 gr butera sa kašikom suvog bilja po izboru.

Pomešajte 1 šolju kozjeg sira sa 20 gr butera i 1 kašikom suve majčine dušice.

Pomešajte 1 šolju soja sosa sa 4 kašike soka limete i 8 kašika susamovog ulja.


 

NAŠA PREPORUKA: Uštipci od mesa krabe i kukuruza

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter