Ne propustite kolač koji se služio na dvorovima
Iako je poreklom iz Nemačke, kuglof je veoma prisutan i kod nas. Postoji više različitih recepata za kuglof, a ovo je jedan od tradicionalnih koji se koristi u Nemačkoj.
Ono što je karakteristično za ovaj kolač je da se sprema vrlo brzo i da je jestiv odmah po završetku pripreme. Započnite dan uz kuglof sa ukusom limuna i šoljicu kafe ili čaja. Osvežavajući ukus limuna i citrusni miris limunove kore biće presudni da ovaj kuglof postane vaš omiljeni kolač.
Sastojci
- 250 gr putera
- 250 gr šećera
- 1 vanil šećer
- 4 jaja
- 2 limuna
- 150 gr brašna
- 150 gr gustina
- šećer u prahu

Način pripreme
Umutiti jaja i šećer. Dodati puter koji ste prethodno držali na sobnoj temperaturi i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati brašno, gustin, vanil šećer, sok od jednog limuna i izrendanu koru limuna. Sve dobro umutiti da se dobije glatka masa. Izliti u kalup za kuglof i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta. Za dekoraciju posuti prah šećerom.
NAŠA PREPORUKA: Suvi kolači sa limunom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter