Uštedite vreme i poboljšajte zdravlje uz bademe

Za sve ljubitelje badema evo jednog neuobičajenog recepta. Reč je o kremstoj supi neodoljivog ukusa i mirisa. Izuzetno je zdrava, a u isto vreme i osvežavajuća, pogodna za tople dane. Pravi se lako i brzo, a ukoliko volite zelenu boju uživaćete kako u njenom izgledu, tako i u ukusu.

Kremasta čorba od badema i povrća postaće deo vaše kuhinje. Isprobajte je i donesite sud. Uz vrlo malo sastojaka napravićete divnu kremastu čorbicu koja je izuzetno hranljiva. Samo jedan tanjir ove nesvakidašnje čorbice biće dovoljan da vaše telo napuni energijom.

Sastojci

  • 3/4 šolje mlevenih badema, plus dve kašike za ukrašavanje
  • 6 šolja pilećeg bujona
  • 1 ipo šolja svežeg peršuna 
  • 180 gr kisele pavlake ili pavlake za kuvanje
  • 1 kašika svežeg origana
  • 1 kašika svežeg majorana
  • 300 gr blitve
  • so
Kremasta čorba od badema i povrća

Način pripreme

Sameljite 3/4 šolje badema u blenderu. Dodajte 2 šolje pilećeg bujona, 1 ipo šolju peršuna i pavlaku. Premestite smesu u šerpu pa dodajte 4 šolje pilećeg bujona. Posolite po ukusu. Kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.

Za to vreme operite i u posebnoj šerpici obarite blitvu. Još jednu šolju bujona, majoran, origano i skuvanu blitvu stavite u blender i dobro usitnite. Dodajte umućenu smesu u supu. Krčkajte još koji minut na umerenoj vatri tek toliko da se svi sastojci sjedine.

Sipajte u činije pa dekorišite seckanim bademima i omiljenim začinima ili na način koji volite.


 

NAŠA PREPORUKA: Hladne letnje čorbe

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter