Isprobajte laganu krem čorbu od pečuraka i osvežite ukus trpeze!

Pečurke uvek daju neki poseban ukus jelima a čorba od pečuraka je klasičan primer. Ali osim sjajnog ukusa pečurke nam daju još mnogo toga!

Pečurke su idealna namirnica za zdrav i balansiran dnevni unos kalijuma, selena i riboflavina. Plus, pečurke nemaju masti i sadrže samo 20 kalorija po porciji. Zato kada je reč o pečurkama, možete slobodno da pustite mašti na volju i da spremate ukusne specijalitete bez brige da li će se to odraziti na vašu liniju.

Isprobajte laganu krem čorbu od pečuraka. Najbolje je da napravite duplu dozu i polovinu zamrznete za drugi put. 

Sastojci

  • 1 kašika butera
  • 1 šolja seckane šargarepe
  • 1/2 šolje tanko isečenog mladog luka
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice suve majčine dušice ili origana
  • 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 2 kg iseckanih šampinjona
  • 2 l pripremljenog pilećeg bujona
  • 1 šolja belog vina ili vode
  • 1/2 šolje mleka sa niskim procentom masti
krem čorba pečurke

Način pripreme

Otopite buter u velikoj šerpi, dodajte šargarepu, mladi luk, beli luk, majčinu dušicu i biber. Pržite dok luk ne požuti pa dodajte pečurke, bujon i vino. Pustite da provri. 

Kuvajte još 1 minut pa izvadite jednu šolju povrća iz vode i ostavite sa strane. Polovinu preostale supe stavite u blender i mutite dok se ne pretvori u pire. Isto učinite i sa drugom polovinom. Onda sve to vratite u šerpu, dodajte mleko i povrće koje ste sačuvali. Još malo prokuvajte i ukrasite kolutovima luka po želji.


 

NAŠA PREPORUKA: Južnoafrički “Melkkos”

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter