Isprobajte laganu krem čorbu od pečuraka i osvežite ukus trpeze!
Pečurke uvek daju neki poseban ukus jelima a čorba od pečuraka je klasičan primer. Ali osim sjajnog ukusa pečurke nam daju još mnogo toga!
Pečurke su idealna namirnica za zdrav i balansiran dnevni unos kalijuma, selena i riboflavina. Plus, pečurke nemaju masti i sadrže samo 20 kalorija po porciji. Zato kada je reč o pečurkama, možete slobodno da pustite mašti na volju i da spremate ukusne specijalitete bez brige da li će se to odraziti na vašu liniju.
Isprobajte laganu krem čorbu od pečuraka. Najbolje je da napravite duplu dozu i polovinu zamrznete za drugi put.
Sastojci
- 1 kašika butera
- 1 šolja seckane šargarepe
- 1/2 šolje tanko isečenog mladog luka
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice suve majčine dušice ili origana
- 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
- 2 kg iseckanih šampinjona
- 2 l pripremljenog pilećeg bujona
- 1 šolja belog vina ili vode
- 1/2 šolje mleka sa niskim procentom masti

Način pripreme
Otopite buter u velikoj šerpi, dodajte šargarepu, mladi luk, beli luk, majčinu dušicu i biber. Pržite dok luk ne požuti pa dodajte pečurke, bujon i vino. Pustite da provri.
Kuvajte još 1 minut pa izvadite jednu šolju povrća iz vode i ostavite sa strane. Polovinu preostale supe stavite u blender i mutite dok se ne pretvori u pire. Isto učinite i sa drugom polovinom. Onda sve to vratite u šerpu, dodajte mleko i povrće koje ste sačuvali. Još malo prokuvajte i ukrasite kolutovima luka po želji.
NAŠA PREPORUKA: Južnoafrički “Melkkos”
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter