Kako radi dijeta sa kokicama

Za većinu ljudi, kokice su i uvek bile filmske užine. Tako je bilo sve dok se nije pojavila dijeta sa kokicama. Hajde da vidimo šta se krije iza ovog plana ishrane.

Kako funkcioniše dijeta sa kokicama?

Ideja ove dijete je smanjiti kalorije zamenjujući jedan klasičan obrok sa kokicama. Za doručak, ručak ili večeru možete imati kokice ali ne i kao užinu. Kokice sa uljem nisu preporučljive jer sadrže više masti.

Umesto dodavanja maslaca i soli, možete kupiti specijalne začine. Začini se prave sa superhranom kao što su pečurke, sok od nara i slično, pogledajte na netu. Začin se dobija u raznim ukusima pa vam neće biti dosadno da pratite ovu dijetu.

Od vas se traži da jedete tri puna obroka dnevno. Obroci se sastoje uglavnom od povrća, proteina i voća. Pića treba da budu ograničena i niskokalorična. Voda, biljni čajevi i nezaslađeni sokovi.

dijeta sa kokicama

Ono što ide u prilog kokica dijeti

Što se tiče smanjenja kalorija, dijeta sa kokicama može da funkcioniše. Jedna šoljica kokica može da sadrži 23-50 kalorija u zavisnosti od začina. Ako pratite ovakav plan ishrane postoji dobra šansa da ćete izgubiti težinu.

Kao obrok, kokice mogu popuniti rupu u želucu. Imaju pristojnu količinu vlakana što takođe daje osećaj sitosti.

Ipak, nije sve tako čarobno, pitate se zašto?

Sledbenici dijete sa kokicama mogu naići na izazov kontrole količine.

Još jedan nedostatak je da dijeta ne daje jasne smernice o tome šta jesti za druga dva obroka. Povrće, voće i krti protein su prirodno siromašni u kalorijama. Na ovoj dijeti uvek je moguće prejesti se ako ne znate kako da izmerite porcije.

Jedenje previše kokica ima potencijal da blokira apsorpciju drugih hranljivih materija. Neki ljudi mogu imati problema sa varenjem usled ishrane sa previše vlakana.

kokica dijeta kalorije

Kokice

Probajte da svoje kokice pravite sa malo maslaca ili ulja. Možete ih praviti i u mikrotalasnoj za samo nekoliko minuta. Ako nemate začine, probajte neke zdrave alternative kao što su maslinovo ulje, so i biber. Takođe možete posuti cimetom, hranljivim kvascem i čili prahom za dodatni ukus.

Brze dijete nisu zdrava opcija za dugoročan gubitak težine i često su samo senzacija sa interneta koja traje kratko vreme. Ako želite sebi zaista da pomognete u regulaciji telesne težine pronađite plan ishrane koji je zdravstveno bezbedan i naučno potvrđen.


 

NAŠA PREPORUKA: Sladoled dijeta

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter