Kako spremiti brzu večeru?

Ako želite da spremite nešto na brzinu, kajgana sa škampima je najbolji izbor. U ovom receptu za kajganu sa škampima, mladim lukom, belim lukom i đumbirom, jajima se dodaje delić azijskog ukusa.

Ova kajgana je ekonomična, hranljiva a i brzo se priprema. Recept je prilagođen za 4 do 6 osoba. Dovoljan je samo jedan tiganj tako da i nema sudova za pranje.

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 120 gr škampa
  • 8 jaja
  • 1/2 kašičice soli
Kajgana sa škampima

Način pripreme

U tiganju ispržite beli luk i đumbir, škampe i mladi luk. Pržite uz povremeno mešanje 5 do 6 minuta. Umutite jaja i so. sipajte preko povrća i škampa. Uz pomoć špatule okrenite jaja i pržite dok se jaja ne zgusnu.

Servirajte uz mladi ili feta sir i povrće po izboru.


 

NAŠA PREPORUKA: Kajgana na kriški hleba

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter