Napravite sami svoj dvopek
U Južnoj Africi dvopek je deo kulturne tradicije i jedan je od proizvoda koji je odavno popularan u celom svetu, pa i kod nas.
Mnogo je onih koji vole dvopek, a da biste napravili ovaj hrskavi hleb treba vam nekoliko lako dostupnih sastojaka.
Pored toga što je hrskav, ovaj dvopek je izuzetno ukusan. Ako želite možete dodati i suvo grožđe ili različite semenke i orašaste plodove. Možete ga čuvati jako dugo u hermetički zatvorenoj kutiji i ostaće istog ukusa i teksture.
Sastojci
- 1200 gr brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice sode
- 2 kašičice soli
- 250 gr butera
- 2 jajeta
- 1 ipo šolja braon šećera
- 2 šolje mlaćenice
- 250 ml ulja

Način pripreme
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
Podmažite tri pleha dimenzija 20 cm x 10 cm ili bilo koju drugu posudu za pečenje koja može da zameni ove plehove.
U činiji izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so. Isecite buter na kockice i pomešajte sa brašnom. U drugoj činiji izmešajte mlaćenicu, šećer, jaja i ulje. Tečne sastojke dodajte u suve, izmešajte i umesite testo.
Formirajte testo u loptice veličine one za ping pong i ređajte ih jednu do druge u jednom sloju na plehu. Pecite 45 minuta.
Ostavite ih da se hlade 30 minuta, zatim iskidajte loptice i vratite u rernu da sušite na temperaturi od 100 stepeni 4 do 5 sati.
NAŠA PREPORUKA: Hleb sa đumbirom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter