Zdrava kombinacija mesa i povrća na kineski način
Opšte je poznato da kinesku kuhinju krase jela u kombinaciji mesa i svežeg povrća, a junetina sa brokolijem je upravo jedno od omiljenih specijaliteta ljubiteljima istočnjačke kuhinje!
Junetina sa brokolijem je klasično jelo kineske kuhinje pogodno za gotovo svaku priliku. Ukoliko do sada niste imalil prilike da probate ovaj specijalitet a u potrazi ste za novim ukusima koji retko koga ne ostavljaju ravnodušnim… Ne oklevajte, na pravoj ste adresi!
Sastojci
- 375 g posne junetine iseckane na male parčiće
Sastojci (za marinadu)
- 1 jaje
- 1/3 kašičice soli
- 15 ml vina
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 2 kašika vode
- 20 ml ulja
- 750 g iseckanog brokolija
- 250 ml ulja
- 25 ml svetlog soja sosa
- 10 ml tamnog soja sosa
- 1 kašika šećera
- 2 čena belog luka
- 125 ml pilećeg bujona

Način pripreme
Pomešajte sastojke za marinadu i ostavite meso u njoj 30 minuta. Dodajte 20 mililitra ulja i marinirajte još 30 minuta. Dok meso stoji u marinadi pripremite povrće.
Zagrejte tiganj, dodajte ulje i kad se zagreje kratko propržite meso. Izvadite ga i očistite.
Sipajte 1/2 šolje vode u tiganj. Neka provri pa dodajte brokoli. Poklopite i kuvajte dok brokoli ne omekša. Izbacite vodu iz voka.
Zagrejte ulje u tiganju. Propržite beli luk, dodajte povrće i meso. Dobro promešajte. Dodajte soja soseve i kukuruzno brašno da zgusne smesu. Sve dobro izmešajte i poslužite toplo.
NAŠA PREPORUKA: Ostrige kazino
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter