Isprobajte dva nesvakidašnja recepta sa piletinom

Jednostavni recepti sa piletinom zasigurno će privući svačiju pažnju jer su zbog recepture i samog prezentovanja na tanjiru zaista neodoljivi.  Reč je o dva recepta, a vi prosudite sami koji će se naći na vašem tanjiru.

Jedan od njih je recept od pilećeg belog mesa. Reč je o hrskavoj piletini sa pekan orasima. To je neodoljivo ukusna piletina koja se prži u tiganju, a pre toga se uvalja u parmezan i mlevene pekan orahe.

Drugi recept je za hrskava, mirisna i medena pileća krilca pečena na roštilju čiji je ukus, a i miris obogaćen raznim začinima, sosevima i medom koji im zajedno daju očaravajući ukus.

Sastojci (za pripremu pilećeg belog mesa)

  • 1 šolja rendanog sira
  • 1/2 šolje mlevenih pekan oraha
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • sok od 1 limuna
  • 4 parčeta pilećeg belog mesa 
  • 2 kašike maslinovog ulja 

Sastojci (za pripremu pilećih krilaca)

  • 16 krilaca
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje balzamiko sirćeta
  • 1/4 šolje meda
  • 2 kašike braon šećera
  • 1 kašika tabasko sosa
  • 1/2 kašičice suve majčine dušice
  • 1 kašičica soja sosa
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • 1/4 kašičice ljute paprike
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
Jednostavni recepti sa piletinom

Način pripreme

Za pripremu pilećeg belog mesa pomešate orahe, sir, so i bosiljak u jednoj činiji. U drugu stavite sok od limuna. Piletinu istanjite tučkom za meso i umočite u limun pa je uvaljajte u orahe i sir. Potrebno je 3 do 5 minuta da se jedno parče isprži.

Za pripremu pilećih krilaca odsecite vrhove krilaca i prepolovite ih. Zatim pomešajte sve preostale sastojke i marinirajte krilca minimum sat vremena držeći ih u frižideru. Pecite ih na roštilju 15 do 20 minuta.


 

NAŠA PREPORUKA: Pileće belo meso u marinadi

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter