Isprobajte dva nesvakidašnja recepta sa piletinom
Jednostavni recepti sa piletinom zasigurno će privući svačiju pažnju jer su zbog recepture i samog prezentovanja na tanjiru zaista neodoljivi. Reč je o dva recepta, a vi prosudite sami koji će se naći na vašem tanjiru.
Jedan od njih je recept od pilećeg belog mesa. Reč je o hrskavoj piletini sa pekan orasima. To je neodoljivo ukusna piletina koja se prži u tiganju, a pre toga se uvalja u parmezan i mlevene pekan orahe.
Drugi recept je za hrskava, mirisna i medena pileća krilca pečena na roštilju čiji je ukus, a i miris obogaćen raznim začinima, sosevima i medom koji im zajedno daju očaravajući ukus.
Sastojci (za pripremu pilećeg belog mesa)
- 1 šolja rendanog sira
- 1/2 šolje mlevenih pekan oraha
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice suvog bosiljka
- sok od 1 limuna
- 4 parčeta pilećeg belog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
Sastojci (za pripremu pilećih krilaca)
- 16 krilaca
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje balzamiko sirćeta
- 1/4 šolje meda
- 2 kašike braon šećera
- 1 kašika tabasko sosa
- 1/2 kašičice suve majčine dušice
- 1 kašičica soja sosa
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1/4 kašičice ljute paprike
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića

Način pripreme
Za pripremu pilećeg belog mesa pomešate orahe, sir, so i bosiljak u jednoj činiji. U drugu stavite sok od limuna. Piletinu istanjite tučkom za meso i umočite u limun pa je uvaljajte u orahe i sir. Potrebno je 3 do 5 minuta da se jedno parče isprži.
Za pripremu pilećih krilaca odsecite vrhove krilaca i prepolovite ih. Zatim pomešajte sve preostale sastojke i marinirajte krilca minimum sat vremena držeći ih u frižideru. Pecite ih na roštilju 15 do 20 minuta.
NAŠA PREPORUKA: Pileće belo meso u marinadi
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter