Predivan domaći hleb na mediteranski način

Ovaj hleb ima sjajnu aromu ali nije pogodan za ljude koji ne vole ukus sira.

Može se napraviti unapred i zamrznuti ili pojesti odmah nakon pečenja. Bilo bi poželjno da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi pre same pripreme.

Sastojci

  • 12 umućenih jaja
  • 9 šolja brašna
  • 450 gr rendanog sira
  • 50 gr suvog kvasca
  • 5 kašičica mlevenog crnog bibera
  • 1 šolja tople vode
  • 250 gr omekšalog butera
  • 1 kašičica soli
italijanski hleb

Način pripreme

Stavite kvasac u malu posudu sa kašičicom šećera i šoljom tople vode. Dobro promešajte i ostavite 15 minuta da naraste.

Dobro umutite jaja, dodajte kvasac, buter, biber, so brašno, sir. Lagano mutite dok ne dobijete lepo testo. Ako ima potrebe dodajte još vode ili brašna,u zavisnosti da li je mnogo suvo ili vlažno.

Podelite testo na 6 delova i formirajte veće zemičke. Stavite ih u pleh i pustite da narastu. Zatim pecite na 160 stepeni 45 minuta.


 

NAŠA PREPORUKA: Italijanski biskviti

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter