Neodoljivi biskviti na Italijanski način

Verovatno da nikada niste jeli ovako hrskave i ukusne biskvite. Isprobate ovaj recept koji će bez sumnje zadovoljiti sva vaša čula.

Izvanredna su poslastica za uživanje uz čaj ili kafu, a mogu i krasiti vašu slatku Novogodišnju i Božićnu trpezu. Bilo bi poželjno da pre same pripreme italijanske biskvite sve sastojke držite na sobnoj temperaturi.

Sastojci

  • 6 jaja
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašičice semena anisa
  • 2 kašičice vanile
  • 1 šolja istopljenog butera
  • 3 šolje brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
italijanski biskviti

Način pripreme

U posudi mutite jaja, šećer, anisovo seme, vanilu i buter. Dobro mutite dok se sve ne izjednači, masa treba da bude mekana ali ne lepljiva.

Izvadite testo, podelite ga na dva dela i oblikujte ih da liče na velike hot dogove, stavite ih u pleh preko pekarskog papira i rastanjite do debljine prsta.

Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko pola sata ili dok ne poprimi zlatno braon boju.


 

NAŠA PREPORUKA: Čokoladna torta sa malinama

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter