Pripremite večeru za dvoje

Kada niste sigurni šta da pripremite za večeru, piletina je uvek dobar izbor. Ne iziskuje mnogo vremena, ni truda, od nje se nećete ugojiti, a leći ćete sitog stomaka.

Hrskavo pileće belo meso sa belim lukom je odličan obrok kako za one koji vole belo meso, tako i za sve one koji nisu ljubitelji piletine. Ovaj recept je nesto drugačije što ćete kada jednom probate sigurno pripremati za vaše ukućane, a i za vaše goste.

Sastojci

  • 1/3 šolje integralnih žitarica
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • 1/4 šolje obranog mleka
  • 2 kašičice vlasca
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 4 pilećea filea (oko 500 gr)
  • 2 šargarepe
  • 4 srednja krompira
  • 2 kašike kari sosa
hrskavo pileće belo meso

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na posudu za pečenje stavite pek papir.

Izmrvite žitarice pa ih pomešajte sa peršunom i alevom paprikom. U drugoj činiji pomešejre mleko, vlasac, ruzmarin, so i beli luk. Prvo umoćite piletinu u mleko pa u žitarice.

Krompir i šargarepu isecite na tanke delove i posolite.

Piletinu, krompir i šargarepu stavite u posudu za pečenje i zalijte maslinovim uljem i kari sosom.

Pecite od 20 do 25 minuta.


 

NAŠA PREPORUKA: Tri recepta za ljutu i začinjenu piletinu

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter