Jednostavan i lak za pripremu, hleb od bundeve za jesenje dane

Ukoliko želite da unesete novacije u kuhinji za vreme božićnih praznika, recep za hleb od bundeve bi moga biti idealan, ali narvno to važi i za bilo koji drugi period tokom godine.

Pre same pripreme, preporučuje se da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi. Za one koji žele da odu korak dalje, organske namirnice su vam na raspolaganju.

Sastojci

  • 2 šolje brašna
  • 1 ipo kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičica soli
  • 2 velika jajeta
  • 1 ipo šolja šećera
  • 1 ipo šolja bundeve iz konzerve
  • 1/2 šolja biljnog ulja
  • 1/3 šolje suvog grožđa seckanih oraha
hleb od bundeve

Način pripreme

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Podmažite pleh.

U velikoj činiji pomešajte prva četiri sastojka pa dodajte jaja, šećer, bundevu, ulje, mešajte i dalje dok se ne izjednači pa dodajte orahe i suvo grožđe.

Sipajte smesu u pleh i pecite 70 minuta.

Kada se ispeče ohladite pa izvadite iz pleha.


 

NAŠA PREPORUKA: Italijanski hleb sa sirom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter