Osvežite se na zdrav način tokom vrelih letnjih dana

Hladne letnje čorbe su najlakši i najbrži način da pripremite idealno osveženje koje je pritom i zdravo, a nekima može biti i savršen obrok s obzirom da se tokom leta uglavnom jede laganija hrana.

Zato vam nudimo tri recepta za letnje čorbe koje možete napraviti uz pomoć blendera. Ako su vam sastojci pri ruci, neće vam biti potrebno više od 10 minuta, a dobićete preukusne i kremaste čorbe pune vitamina.

1. Letnja čorba od povrća

Ovo je preukusna supa sa italijanskom aromom. Laka je za pripremu i zdrava a pogodna za letnje dane.

Sastojci

  • 1 avokado (bez kože i semenke)
  • 4 paradajza
  • pola kašičice bosiljka
  • 4 kašike maslinovog ulja

Način pripreme

Sve sastojke ubacite u blender i umutite. Ako bude previše gusta dodajte tečnosti. Sipajte u činije i ukrasite po želji (seckani vlašac je dobar izbor).

2. Salsa i crni pasulj

Ovu supu možete poslužiti i hladnu i toplu. Recept je namenjen za 4 porcije.

Sastojci

  • 2 konzerve crnog pasulja
  • 1 ipo šolja bilo kog bujona
  • 1 šolja bilo koje salse
  • 1 kašičica kima
  • 1/4 šolje kisele pavlake
  • 2 iseckana mlada luka

Način pripreme

Stavite sve sastojke u blender i izmešajte. Smesa treba da bude kremasta. Stavite je u šerpu i zagrevajte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne zagreje. Ako želite da je jedete hladnu, stavite je u frižider do posluživanja. Ako želite da jedete toplu, ukrasite vlascem i dodajte pavlaku.

Hladne letnje čorbe

3. Čorba od manga

Sastojci

  • 1 veliki zreli mango
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 kašika seckanog đumbira
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 1 šolja jogurta
  • 2 kašike peršuna

Način pripreme

Stavite sve sastojke u blender osim jogurta. Sipajte 1/2 šolje bujina i umutite. Premestite čorbu u drugu činiju i dodajte ostatak bujona i jogurt. Ukrasite peršunom.


 

NAŠA PREPORUKA: Savršen recept za potaž od povrća

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter