Hibernacijska dijata vam omogućava da gubite kilograme dok spavate

Hibernacijska dijeta je za neke spavalice ostvarenje sna! Još ako možete da uzmete i kašiku meda, a da pri tome mršavite, pa šta vam još treba?

Svako bi voleo da gubi kilograme dok je ušuškan u krevet, ali da li je to zaista moguće? Nova, hibernacijska dijeta tvrdi da svi to možemo da uradimo, sledeći neka jednostavna pravila i uživajući u nekoliko kašičica meda pre spavanja!

Dijeta koju su napravili britanski farmaceut Mike McInnes i njegov sin Stuart, stručnjak za ishranu, obećava da će nam pomoći da spavamo i da mršavimo u isto vreme.

“Hibernacijska dijeta  se odnosi na regulisanje vašeg vlastitog sistema prirodnog oporavka za kontrolu težine”, kaže Mike. “Ne morate da se borite sa svojim telom na svakom koraku kako biste dobili zdravu težinu.”

Ključ je pokretanje mehanizma za oporavak tela tokom noći – ubrzavanje metabolizma, sagorevanje masti, ublažavanje hormona stresa i pomoć da sve u svemu bolje spavamo.

Da li ste kandidat za hibernacijsku dijetu?

Postavite sebi ova pitanja …

Da li se budite redovno tokom noći?

Imate li noćno znojenje?

Da li osećate refluks kiseline tokom noći?

Ustajete li da idete u kupatilo tokom noći?

Da li se osećate mučno u rano jutro?

Da li se budite iscrpljeni?

Imate li suvo grlo ujutro?

Imate li noćne grčeve?

Da li se osećate slabo u rano jutro?

Ako ste odgovorili sa “da” na bilo koje od ovih pitanja, to bi moglo značiti da se niste napunili energijom tokom noći. Umesto sagorevanja masti i popravljanja mišića, vaše telo je proizvelo plimski talas hormona stresa dok ste spavali.

hibernacijska dijeta iskustva

Med

Med je odavno cenjen zbog svojih terapeutskih svojstava. Kreatori hibernacijske dijete tvrde da fruktoza i glukoza u medu takođe obezbeđuju energiju za napajanje organizma noću. Što održava nivo šećera u krvi uravnoteženim, dopuštajući vašim hormonima da se oporave i da rade na spaljivanju masnih naslaga.

Oni osporavaju ideju da ne biste trebali jesti kasno noću i da vam kašika ili dve meda zaista mogu biti od koristi da izgubite težinu.

Koliko meda treba da jedete?

Hibernacijska dijeta preporučuje da se pred spavanje uzme velikodušna kašika ili dve meda – ili kao topli napitak.

Zdrava ishrana

Hibernacijska dijeta nije samo fokusirana na med. Majk i Stjuart takođe zagovaraju zdravu, uravnoteženu ishranu bez visoko prerađene hrane – to znači da nema belog hleba, pice, burgera, čipsa, piva i šećera. Oni predlažu da jedete hranu koja obezbeđuje hranljive materije koje naše telo treba, bez viška aditiva.

hibernacijska dijeta

Vežbanje

Hibernacijska dijeta preporučuje dva do tri treninga snage svake nedelje. Ne morate ići u teretanu da radite takve vežbe – koristite lagane tegove za ruke ili pakete sa šećerom, pirinčem… Neki joga i pilates DVD-ovi imaju zanimljive vežbe snage, probajte da ih uvedete u svoju dnevnu rutinu.


 

NAŠA PREPORUKA: Citrus dijeta

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter