Kako napraviti dobre hamburgere?

Jesenji i letnji vikendi su najbolji za pravljenje roštilja. Hamburgeri su najomiljenija hrana koja se pravi na roštilju. Da ne bi bili uobičajeni i tradicionalni možemo im dodati neke neuobičajene priloge, avokado, salsa sos ili bosiljak. Recept za grčki burgerinspirisan je mediteranskom kuhinjom.

Evo nekih saveta za idealne hamburgere:

Za najbolji ukus koristite 85 procenata posne mlevene junetine. Ako koristite još posnije, dodajte sos od paradajza ili Vorčester sos da povećate vlažnost i pojačate ukus.

Sameljite crni ili beli luk i drugo povrće koje ćete pomešati sa mlevenim mesom. Zbog većih komada burger može da se raspadne dok ga pečete.

Kada oblikujete pljeskavice navlažite ruke. Nemojte previse pritiskati, neka budu debljine 1,5 cm i malo šire od zemički u koje ćete ih stavljati.

Sastojci

  • 700 gr mlevene junetine
  • 1 ipo mladi luk, iseckan
  • 1 šolja iseckanog svežeg spanaća
  • 1/4 šolja isečenog paradajza
  • 1/4 šolje feta sira
  • 1/4 kašičice suve mirođije
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
Grčki burger

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke u velikoj staklenoj činiji. Pokrijte i ostavite da se hladi sat vremena. Formirajte  6 pljeskavica. Pecite ih na srednjoj temperature po 6 minuta sa svake strane.


 

NAŠA PREPORUKA: Burgeri od ćuretine sa kiselim kupusom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter