Recept za najukusnije i najsočnije galete
Galete ili bakin kolač obično asociraju na detinjstvo, te tako njihov miris vraća u te bezbrižne dečije dane.
Recepti koji datiraju od davnina, prenose se sa kolena na koleno, što je slučaj i sa ovim receptom koji zbog svoje jednostavnosti, a izvanrednog ukusa nije zaboravljen.
Ako želite da se vratite u detinjstvo i oživite neka lepa sećanja koja možda u vama budi ovaj kolač, napravite ga i naučite vašu decu da ga zavole, ispričajte im kako su ga pravile vaše mame, bake i kako zato i vi sada pravite njima.
Prezentujte im jednu bajkovitu priču jer, složićete se, neki recepti su više od recepta i ma koliko bili stari nemaju rok trajanja.
Sastojci
- 500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 gr putera)
- 6 jaja
- 6 vanil šećera
- 400 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1.150 gr brašna
- 4 kora limuna
- 100 ml mleka

Način pripreme
Umutiti jaja, šećer, vanil šećer i margarin koji ste držali na sobnoj temperaturi. U brašno sipati prašak za pecivo i promesati. Sve ovo sjediniti, izrednadi limun, dodati malo mleka i mešati mikserom da se dobije glatka masa.
Dobro zagrejati kalup. Kada je kalup zagrejan, kašikom vaditi testo i sipati na sredinu. Galete se vrlo kratko peku, u zavisnosti od aparata, a pečene su kada dobiju zlatno-žutu boju.
Možete ih služiti uz razne vrste džemova i čokoladnih namaza i preliva.
NAŠA PREPORUKA: Marmelada od citrusnog voća
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter