Recept za najukusnije i najsočnije galete

Galete ili bakin kolač obično asociraju na detinjstvo, te tako njihov miris vraća u te bezbrižne dečije dane.

Recepti  koji datiraju od davnina, prenose se sa kolena na koleno, što je slučaj i sa ovim receptom koji zbog svoje jednostavnosti, a izvanrednog ukusa nije zaboravljen.

Ako želite da se vratite u detinjstvo i oživite neka lepa sećanja koja možda u vama budi ovaj kolač, napravite ga i naučite vašu decu da ga zavole, ispričajte im kako su ga pravile vaše mame, bake i kako zato i vi sada pravite njima.

Prezentujte im jednu bajkovitu priču jer, složićete se, neki recepti su više od recepta i ma koliko bili stari nemaju rok trajanja.

Sastojci

  • 500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 gr putera)
  • 6 jaja
  • 6 vanil šećera
  • 400 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1.150 gr brašna
  • 4 kora limuna
  • 100 ml mleka
Galete

Način pripreme

Umutiti jaja, šećer, vanil šećer i margarin koji ste držali na sobnoj temperaturi. U brašno sipati prašak za pecivo i promesati. Sve ovo sjediniti, izrednadi limun, dodati malo mleka i mešati mikserom da se dobije glatka masa.

Dobro zagrejati kalup. Kada je kalup zagrejan, kašikom vaditi testo i sipati na sredinu. Galete se vrlo kratko peku, u zavisnosti od aparata, a pečene su kada dobiju zlatno-žutu boju.

Možete ih služiti uz razne vrste džemova i čokoladnih namaza i preliva.


 

NAŠA PREPORUKA: Marmelada od citrusnog voća

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter