Recept za gubljenje kilograma
U stalnoj smo trci kada su kilogrami u pitanju. Uglavnom svako od nas ima koji kilogram viška i često za to krivimo tempo života u kakvom živimo.
Vreme je da se oslobodimo tog stereotipa i nađemo vremena da sebi pripremimo zdrav obrok jer smo sebi samima najvažniji. Fileti ribe sa prelivom od balzamiko sirćeta su odličan primer kako bi trebao da izgleda jedan uravnotežen i hranljiv obrok.
Nutritivne vrednosti po porciji kada je ovaj obrok u pitanju su svega 228 kcal, 40 grama proteina, 6 grama masti i 1 gram ugljenih hidrata.
Sastojci
- 500 gr svežih ribljih fileta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike balsamiko sirćeta
- 1 limun
- 2 kašičice sveže majčine dušice
- po želji vlašac ili mladi luk
- susam
- so i biber

Način pripreme
Pospite ribu sa malo soli i bibera sa obe strane.
Uključite rernu na 220 stepeni.
Pleh obložte pek papirom i poređajte filete.
Pecite ribu dok ne poprimi braon boju i počne da formira koricu.
Zatim je okrenite i na svaki filet stavite odozgo tanko isečen list limuna i prstohvat susama.
Kada bude gotova stavite je na tanjir.
Pomešajte 2 kašike maslinovog ulja i balzamiko sirćeta i zalijte ribu ovim prelivom.
Uz ribu kao prilog možete poslužiti bilo koje bareno povrće.
Pospite je listićima majčine dušice, vlašcem ili sitno iseckanim mladim lukom.
Po želji napravite marinadu i poslužite.
NAŠA PREPORUKA: Škampi i šampinjoni na grčki način
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter