Čorba kao glavno jelo

Ima li šta lepše i zdravije od ukusne čorbe posle koje vam neće trebati glavno jelo. Ovo je baš ta čorbica, ukusna i lepa na oko, a laka za pripremu. Sve što će vam za nju biti potrebno je puno povrća, malo pečuraka i mesa.

Čorba od kupusa je možda neprimamljivog naziva, ali kada je budete probali uverićete se da nekada samo ime ume da da pogrešnu predstvu o nečemu. Može se pripremati sa mesom, a može biti i bez njega. Kako god da je spremite nećete pogrešiti. Za pikantniji ukus dodajte čili ili ljutu papriku.

Sastojci

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 500 ml paradajza za kuvanje
  • 3 šargarepe
  • 300 gr pečurka
  • 300 gr belog mesa
  • 1 struk celera
  • pola glavice kupusa
  • 1 kocka za supu (po izboru)
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • peršun odokativno
  • 1 kašičica karija
  • 3 čena belog luka
Čorba od kupusa

Način pripreme

Iseckajte sitno crni luk i prodinstajte na ulju ili masti. Luku dodajte belo meso isečeno na sitnije kockice i šargarepu isečenu na kolutove. Dinstati sve zajedno dok se luk ne uprži, a meso postane mekano uz stalno dodavanje vode.

Kada je luk izdinstan dodati jednu varjaču brašna i promešati da se sjednini. Odmah zatim dodavati paradajz uz neprestano mešanje, a potom nalivati vodom do željene gustine.

Sitno iseckajte pečurke, papriku, celer, kupus i beli luk. Sve ovo i začine dodajte čorbi i krčkajte na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Po želji možete dodati i pileću kocku za supu, ali nije neophodno.

Za puniji ukus neposredno pre serviranja u svaki tanjir možete staviti jednu kašiku kisele ili pavlake za kuvanje.


 

NAŠA PREPORUKA: Riblja čorba

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter