Čorba kao glavno jelo
Ima li šta lepše i zdravije od ukusne čorbe posle koje vam neće trebati glavno jelo. Ovo je baš ta čorbica, ukusna i lepa na oko, a laka za pripremu. Sve što će vam za nju biti potrebno je puno povrća, malo pečuraka i mesa.
Čorba od kupusa je možda neprimamljivog naziva, ali kada je budete probali uverićete se da nekada samo ime ume da da pogrešnu predstvu o nečemu. Može se pripremati sa mesom, a može biti i bez njega. Kako god da je spremite nećete pogrešiti. Za pikantniji ukus dodajte čili ili ljutu papriku.
Sastojci
- 2 glavice crnog luka
- 2 crvene paprike
- 500 ml paradajza za kuvanje
- 3 šargarepe
- 300 gr pečurka
- 300 gr belog mesa
- 1 struk celera
- pola glavice kupusa
- 1 kocka za supu (po izboru)
- 1 lovorov list
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- peršun odokativno
- 1 kašičica karija
- 3 čena belog luka

Način pripreme
Iseckajte sitno crni luk i prodinstajte na ulju ili masti. Luku dodajte belo meso isečeno na sitnije kockice i šargarepu isečenu na kolutove. Dinstati sve zajedno dok se luk ne uprži, a meso postane mekano uz stalno dodavanje vode.
Kada je luk izdinstan dodati jednu varjaču brašna i promešati da se sjednini. Odmah zatim dodavati paradajz uz neprestano mešanje, a potom nalivati vodom do željene gustine.
Sitno iseckajte pečurke, papriku, celer, kupus i beli luk. Sve ovo i začine dodajte čorbi i krčkajte na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Po želji možete dodati i pileću kocku za supu, ali nije neophodno.
Za puniji ukus neposredno pre serviranja u svaki tanjir možete staviti jednu kašiku kisele ili pavlake za kuvanje.
NAŠA PREPORUKA: Riblja čorba
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter