Ove zime ne propustite čorbu od bundeve
Čorba od bundeve će vas ugrejati i popraviti vaše raspoloženje u ove hladne, zimske dane, a za pripremu iste trebaće vam svega pola sata.
Ukoliko nikada niste probali ovaj savršen spoj slatko-ljutog, kremastog ukusa pravo je vreme da to sada učinite.
Sastojci
- 1/2 iseckanog crnog luka
- 1/4 šolje samlevenog vlašca
- 1 šolja rendane šargarepe
- 3 šolje bundeve, oljušćene, bez semena isečene na kockice od 2,5 cm
- 1 kašika butera
- 1/2 lovorovog lista (izvadite ga pre serviranja)
- 1 velika jabuka, oljuštena i iseckana
- 1/2 kašičice karija u prahu
- Voda (ako bude potrebna da se supa razredi)
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1/4 šolje kisele pavlake
- biber u zrnu
- kašičica slatke mlevene paprike
- seme golice po želji

Način pripreme
U tiganju na buteru izdinstajte luk, vlašac, šargarepu i lovorov list.
Dodajte bundevu i jabuku, pileći bujon i 1/2 šolje vode.
Dodajte kari, so, biber i slatku papriku. Kuvajte 45 minuta.
U blenderu izmiksajte supu i prespite je u čistu šerpu. Dodajte još vode ako treba da razredite supu.
Stavite po kašiku kisele pavlake u svaku činiju.
NAŠA PREPORUKA: Potaž od povrća
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter