Ove zime ne propustite čorbu od bundeve

Čorba od bundeve će vas ugrejati i popraviti vaše raspoloženje u ove hladne, zimske dane, a za pripremu iste trebaće vam svega pola sata.

Ukoliko nikada niste probali ovaj savršen spoj slatko-ljutog, kremastog ukusa pravo je vreme da to sada učinite.

Sastojci

  • 1/2 iseckanog crnog luka
  • 1/4 šolje samlevenog vlašca
  • 1 šolja rendane šargarepe
  • 3 šolje bundeve, oljušćene, bez semena isečene na kockice od 2,5 cm
  • 1 kašika butera
  • 1/2 lovorovog lista (izvadite ga pre serviranja)
  • 1 velika jabuka, oljuštena i iseckana
  • 1/2 kašičice karija u prahu
  • Voda (ako bude potrebna da se supa razredi)
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 1/4 šolje kisele pavlake
  • biber u zrnu
  • kašičica slatke mlevene paprike
  • seme golice po želji
čorba od bundeve

Način pripreme

U tiganju na buteru izdinstajte luk, vlašac, šargarepu i lovorov list.

Dodajte bundevu i jabuku, pileći bujon i 1/2 šolje vode.

Dodajte kari, so, biber i slatku papriku. Kuvajte 45 minuta.

U blenderu izmiksajte supu i prespite je u čistu šerpu. Dodajte još vode ako treba da razredite supu.

Stavite po kašiku kisele pavlake u svaku činiju.


 

NAŠA PREPORUKA: Potaž od povrća

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter