Čokoladno savršenstvo pretočeno u kuglof

Ovaj recept za čokoladni kuglof je idealan za sve one istinske zaljubljenike u čokoladu.

Ako volite bogat ukus čokolade i oraha bićete oduševljeni ovom poslasticom. Pored toga ovaj kuglof ima i citrusni momenat zbog limuna koji mu daje posebnu aromu i miris.

Neizostavan je na trpezama tokom novogodišnjih, božićnjih i uskršnjih praznika, no možete ga praviti i bez ikakovog povoda. Jednostavno, kada vam padne šećer čokoladni kuglof je idealno rešenje.

Sastojci

  • 250 gr putera
  • 250 gr šećera
  • 1 vanil šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 jaja
  • 1 limun
  • 200 gr brašna
  • 100 gr gustina
  • 200 gr oraha
  • 200 gr čokolade za kuvanje
Čokoladni kuglof

Način pripreme

Umutiti puter koji ste prethodno držali na sobnoj temperaturi sa šećerom i jajima.

Pomešati brašno sa praškom za pecivo.

Sjedinite puter i brašno, dodajte vanillin šećer, sok od jednog limuna, izrendanu koru limuna, gustin i mlevene orahe.

Sve dobro umutite pa u umućenu smesu dodajte 100 gr rendane čokolade i varjačom lagano promešajte.

Kuglof sipati u kalup za kuglof i peći na 180 stepeni 45 minuta.

Ispečeni kuglof izvaditi iz rerne, posuti mlevenim i sitno seckanim orasima.


 

NAŠA PREPORUKA: Suvi kolači sa komadićima čokolade

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter