Isprobajte divno čokoladno iznenađenje

Čokoladni kolačići sa ovsenim pahuljicama pravo su uživanje za vaša nepca. Ovo hrskavo čokoladno iskustvo ostaće umemorisano u vašem sećanju jer je nestvarno ukusno.

Za pripremu ovih kolačica trebaće vam jako malo vremena, te tako ako ste u trci sa vremenom, a jede vam se nešto slatko, ovaj slatkiš biće gotov za tren oka. Kada ih jednom napravite, to ćete činiti redovno.

Pravite ih u bilo koje godišnje doba, ali najlepši su u zimu uz topao čaj ili kafu. Lepo servirani krasiće vaš trpezarijski sto, a njihov sladak miris širiće se vašom kućom.

 Sastojci

  • 1 ipo šolja šećera
  • 1 šolja omekšalog butera
  • 2 jajeta
  • 30 gr istopljene čokolade za kuvanje
  • 2 kašičice vanile
  • 1 ipo  šolja višenamenskog pšeničnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 šolje nekuvanih ovsenih pahuljica
  • 1 šolja čokolade u komadićima
  • 1 šolja lešnika
Čokoladni kolači sa ovsenim pahuljicama

Način pripreme

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

Pomešajte šećer i buter u velikoj posudi.

Mutute srednjom brzinom dok se ne dobije kremasta masa.

Dodajte jaja, čokoladu, vanilu i nastavite da mutite dok masa ne postane ujednačena.

Smanjite brzinu na mikseru i dodajte brašno, prašak za pecivo i so.

Mutite dok se masa ne izjednači.

Ubacite ovsene pahuljice, lešnike i komadiće čokolade i promešajte ručno.

Izlijte smesu u pleh i pecite od 15 do 20 minuta. Nemojte da prepečete.


 

NAŠA PREPORUKA: Kolač od banane

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter