Jednostavno i ukusno

Želite li da saznate kako se pravi čokoladni fondu? Ko ne bi želeo? Pošto su Švajcarci preuzeli zasluge za stvaranje ovog dezerta ne preostaje nam ništa drugo nego da primenjujemo njihov način koji je nezamenjiv i jedinstven.

Evo recepta za pripremu čokoladnog fondua koji će istopiti vaše srce i srce vama dragoj osobi. Napravite ga onima koje volite i učinite ih srećnim jer ovaj čokoladni ukus budi samo lepa i vesela osećanja.

Sastojci

  • 1 šolja kakao praha
  • 1 ipo šolja vode
  • 1 ipo šolja šećera
  • 1/4 šolje kukuruznog sirupa
  • 1/2 šolje slatke pavlake
  • 140 gr čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • različito voće (banane, jabuke, jagode, šljive)
Čokoladni fondu

Način pripreme

Sipajte kakao u činiju za mućenje i ostavite sa strane. U lonac stavite vodu, šećer i kukuruzni sirup i ostavite da provri. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte 10 do 15 minuta. Sipajte kakao malo po malo i mešajte dok se masa ne ujednači.

Vratite čokoladnu smesu na vatru i nastavite da kuvate na laganoj vatri. Dodajte pavlaku, ostavite da provri, a onda smanjite temperaturu i kuvajte još pet minuta.

Sklonite ga sa vatre, dodajte komadiće čokolade, sipajte u keramičku posudu za fondu ili u neku drugu prikladnu posudu dok ne dođe vreme za služenje.

Možete ga poslužiti uz sitno iseckano voće, veličine zalogaja.


 

NAŠA PREPORUKA: Čokoladni čizkejk

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter