Čokoladna fantazija za sve prilike
Čokoladni čizkejk je kolač za sve one kojima je čokolada ona stvar kojoj ne mogu da odole, slaba tačka ili slatki porok. Ako i vi spadate u tu grupu onda je čokoladni čizkejk pravi kolač za vas.
Puno čokoladno-kremastog fila koji se lepi za nepca ovom kolaču daje besprekoran ukus. Kada ga jednom isprobate, pravićete ga uvek. Bez njega neće proći ni jedna proslava, niti svečanost.
Za pripremu ovog kolača trebaće vam malo vremena, ali ćete posle samog pečenja morati par sati da budete strpljivi i da odolite ovoj preukusnoj poslastici. Zbog samog postupka pripreme kolač mora nekoliko sati da provede u frižideru, što zarad ovog slatkog užitka zaista vredi.
Sastojci
- 1 ipo šolja mlevenog keksa
- 2 kašike šećera
- 3 kašike istopljenog butera ili margarina
- 900 gr krem sira
- 1 šolja šećera
- 220 gr kisele pavlake
- 1 ipo šolja kakaa
- 2 jajeta
- 1 šolja brašna
- 3/4 šolje šlaga

Način pripreme
U velikoj posudi mešajte mikserom krem sir i šolju šećera, zatim dodajte kiselu pavlaku, 2 jajeta, mutite 2 minuta pa dodajte brašno, 1 šolju kakaa i šlag. Mutite mikserom dok ne dobijete kremastu smesu. Smesa liči na sladoled.
Pripremite kalup. Izmrvljeni biskvit pomešajte sa kašikom šećera i istopljenim buterom te dobijenu smesu rastanjite po dnu kalupa. Preko nje stavite fil koji ste prethodno umutili.
Zagrejte rernu na 150 stepeni, stavite kolač i pecite 55 minuta, isključite rernu i ostavite ga još tri sata u njoj. Kada ga izvadite, pospite ga polovinom šolje kakaa, dekorišite po želji i stavite ga u frižider da se hladi 2 do 3 sata.
NAŠA PREPORUKA: Njujorški čizkejk
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter