Savršeno sočne i hrskave

Puslice su kolači koje smo svi bar nekoliko puta probali. Kako im i samo ime kaže, one su male, slatke, sočne,a u isto vreme i hrskave.

Čokoladne puslice u svom sastavu sadrže kakao prah zbog kog dobijaju ukus čokolade te se zato razlikuju od standardnih puslica, što ih ne čini manje ukusnijim. Naprotiv, za sve ljubitelje čokolade ovakav način pripreme je pun pogodak.

Ukoliko vodite računa o unošenju ugljenih hidrata kojih ima u skoro svim namirnicama, ovaj recept je iste sveo na veoma nizak nivo. Konzumiranje ovih kolačića u umerenim količinama neče škoditi vašem organizmu.

Sastojci

  • 4 belanca
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 šolja šećera
  • 3 kašike kakao praha
Čokoladne puslice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 100 stepeni.

Stavite papir za pečenje na pleh.

Umutite belanca penasto. Mutiti otprilike 15 minuta. Belanca treba da budu tako umućena da kada okrenete posudu naopačke smesa ostane u posudi.

Dodajte vanilu i šećer malo po malo pa zatim i kakao na isti način. Promešajte da sjedinite sastojke.

Stavljajte po kašičicu mase na pleh.

Pecite sat vremena.

Isključite rernu, otvorite vrata i ostavite da se suši desetak minuta.

Izvadite kada se potpuno ohlade.


 

NAŠA PREPORUKA: Čokoladna torta sa malinama

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter