Omiljeno porodično jelo mogla bi biti čili hrskava piletina

Večere za celu porodicu koje pripremate tokom radne nedelje mogu predstavljati mnogo manji izazov nego što ste mislili. To što se spremaju brzo ne znači i da su manje hranljive. 

Dobra ideja za večeru je čili piletina koja je obično svima omiljena. Pored toga što je svima omiljena čili piletina je obrok posle koga ćete zasigurno otići u krevet sitog stomaka.

Za ovo jelo pored piletine iseckane na komadiće možete koristiti i mlevenu junetinu. Postupak je isti. Može da se servira sa barenim pirinčem i kuvanim jajetom.

Ako vam dolaze gosti možete ga obogatiti i rendanim sirom, kuvanim jajima, svežim krastavcem, mladim lukom, peršunom, avokadom ili kiselom pavlakom uz zelenu salatu i tortilja čips.

Sledećeg dana možete njime napuniti tortilje za ručak. Zagrejete ostatke, sipate na vruću tortilju, pospete sirom, urolate tortilju i poslužite.

Sastojci

  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 2 kašičice čilija u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 400 gr pilećeg belog mesa iseckanog na komadiće veličine 2,5 cm
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 veliki crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 2 konzerve od 400 ml paradajza
  • 1/2 šolje salasa sosa srednje ljutog
  • 3/4 šolje suvog grožđa
  • po želji za posipanje: seckani peršun, redndani čedar sir, kisela pavlaka
čili piletina

Način pripreme

Pomešajte kim, čili, so i cimet.

Obložite piletinu ovim začinima.

Na zagrejanom ulju ispržite crni luk, dodajte piletinu i beli luk, zatim paradajz, salsu i suvo grožđe.

Ostavite da se krčka pokriveno 10 minuta.

Sipajte u činije i stavite odozgo šta želite.


 

NAŠA PREPORUKA: Piletina sa limunom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter