Za sve one koji vole hranu pripremljenu na roštilju

Recimo, za promenu, umesto tradicionalnog burgera, neka burgeri od ćuretine sa kiselim kupusom (ribancem) budu vaš izbor. Neobičan ukus kiselog kupusa i senfa u kombinaciji daće specifičnu aromu ovoj zdravijoj varijanti burgera.

Zdravi i ukusni, a u isto vreme burgeri od ćuretine su burgeri sa nesvakidašnjom recepturom, jer kada ga jednom probate zasigurno će postati jos jedno jelo na vašem roštilju.

Lekovitost kiselog kupusa je odavno utvrđena. Neke studije su čak pokazale da devojčice koje su jele više kiselog i barenog kupusa u detinjstvu imaju 72 procenta manje šanse da obole od raka dojke. On takođe podstiče varenje, smanjuje holesterol i rizik od raka prostate i debelog creva.

Sastojci

  • 400 gr mlevene ćuretine
  • 1/2 šolje kiselog kupusa
  • 1/2 šolje isečenog crnog luka
  • 1 kašika iseckanog pimenta
  • 1 umućeno belance
  • 2 kašike senfa
  • 1/2 šolje narendanog čedar sira
burgeri od ćuretine

Način pripreme

U činiji izmešajte ćuretinu, kiseli kupus, 1/4 šolje luka, piment, belance i senf.

Oblikujte pljeskavice obima 10 centimetara. Pecite 5 do 7 minuta sa svake strane.

Pomešajte ostatak kupusa, 1/4 šolje luka i sir. Stavite preko pljeskavica. Pecite još 2 do 3 minuta da se sir istopi.

Stavite u zemičke i poslužite.


 

NAŠA PREPORUKA: Odrezak od junetine

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter