Brzo, jednostavno i ukusno

Kada vam dolaze iznenadni gosti pita sa heljdinim brašnom je savršeno i drugačije posluženje. Pored toga što se brzo i lako pravi, neverovatno brzo se i jede jer je neodoljivo ukusna.

Često nemamo ideju šta bismo mogli da pripremimo drugačije od onog na šta smo navikli. Ova pita je upravo za sve one koji imaju tu dilemu.

Pored toga što je ukusna, heljda je izuzetno hranljiva žitarica pa je zato nikako ne treba isključiti iz ishrane. Možete je spremati na različite načine. Jedan od načina je i ova brza pita koja je svakako za svaku preporuku.

Sastojci (za testo)

  • 8 kašika heljdinog brašna
  • 500 ml mleka
  • 5 jaja
  • 4 kašike ulja
  • na vrh kašičice soli

Sastojci (za fil)

  • 500 gr sitnog sira
  • 100 ml jogurta
  • 3 veze blitve
  • 3 jaja
  • 1 kašičica soli
Brza pita sa heljdinim brašnom

Način pripreme

Da biste napravili testo neophodno je da umutite jaja. U umućena jaja dodati mleko, heljdino brašno, ulje i so i umutiti da se dobije malo gušće testo od testa za palačinke.

Kutlačom vaditi testo i na tiganju za palačinke peći kore.

Za pripremu fila umutite  jaja, dodajte sitan sir, jogurt, obarenu i sitno iseckanu blitvu i so po želji. Sve dobro promešajte kako bi se masa lepo sjedinila.

U okrugao pleh poređajte prvu koru i premažite je sa 3 kašike fila. Zatim preko toga stavite drugu koru i ponovite postupak dok ima fila i kora. Pitu završite korom.

Zagrejati rerunu na 220 stepeni, ubacite pitu i pecite 30 minuta.


 

NAŠA PREPORUKA: Hleb od bundeve

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter