Brauni kao inspiracija za kapkejkove

Kada kapkejk ukrstimo sa braunijem dobijamo savršen kolačić. Priprema je laka jer se svi sastojci stavljaju u jednu posudu pa tako nema mnogo sudova za pranje, a i vreme trajanja same pripreme je minimalno.

Brauni kapkejkovi su nešto slatko kako ukusom, tako i izgledom. Izgledaće kao kolači iz najboljih poslastičarnica ako pustite mašti na volju i dekorišete ih po svom nahođenju.

Ideja za ukrašavanje je mnogo što upravo ove kolačiće i čini neodoljivim. Možete ih pripremati i kada su neke proslave u pitanju. Pored slavljeničke torte oni će definitivno obogatiti i ulepšati vaš slatki sto.

Sastojci

  • 3 štangle čokolade za kuvanje
  • 1/2 šolje butera ili margarina
  • 1/2 šolja šećera
  • 3 jajeta
  • 1/2 kašičica vanile
  • 1 šolja višenamenskog brašna
  • 1 šolja seckanih oraha
  • 1 šolja suvog grožđa

Sastojci (za preliv)

  • 1 pakovanje butera (250 gr)
  • 450 gr prah šećera
  • 1 kašičica vanile
  • 2 kašike mleka
  • malo soli
  • 2 do 3 kašike mleka
Brauni kapkejkovi

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite 12 modlica za mafine ili stavite u njih papirne korpice za mafine.

U velikoj šerpi pomešajte čokoladu i buter, zagrevajte dok se ne istopi povremeno mešajući. Pomerite sa vatre, dodajte šećer i dobro promešajte.

Umutite jaja sa vanilom, dodajte brašno, orahe i suvo grožđe. Sipajte testo u već pripremljene modle puneći ih skoro do vrha.

Pecite  30 minuta.

Za preliv pomešajte sve sastojke sa dve kašike mleka. Mutite mikserom pa nakon izvesnog vremena dodajte još mleka ukoliko je potrebno da se dobije željena gustina dobra za filovanje.

Napunite špric filom i filujte po vašoj želji.


 

NAŠA PREPORUKA: Mafini sa borovnicom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter