Ove biskvite ćete obožavati

Biskviti sa sirom je recept koji se jede u jednom dahu. Toliko su ukusni da će nestati sa vaše trpeze za tren oka. Obično je neophodno napraviti duplu ili troduplu meru.

Mogu biti odličan doručak i večera, a zbog svoje savršenosti ukusa i ljutine prosto će vas mamiti da ih jedete i između obroka. Možete ih poslužiti i uz razne vrste soseva, ali i bez njih ovi bisviti nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Prhko testo, intenzivan ukus sira i blaga ljutina prava su preporuka da isprobate ova recept.

Sastojci

  • 100 gr sitno rendanog sira
  • 150 gr brašna
  • četvrtina kockice kvasca
  • 25 gr mekanog butera
  • prstohvat tucane ljute paprike
  • četvrtina šolje mleka
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
Biskviti sa sirom

Način pripreme

Što se tiče sira, može se uzeti zreli čedar ili 80 gr blagog čedar sira i 20 gr parmezana.

U šolju sipajte malo toplog mleka, malo soli i malo šećera i izdrobite kvasac. Mešajte da razbijete grudvice, a zatim dodajte kašiku brasna, pa opet mešajte kako bi dobili glatku masu. Sačekajte da kvasac počne da narasta.

Sve sastojke stavite u činiju, dodajte kvasac, mesite oko 5 minuta dok testo ne postane mekano. 

Razvucite testo na pobrašnjenoj površini u koru debljine 1 cm koju možete iseći modlama različitih oblika po vašoj želji ili ih jednostavno možete seći na trake širine 2 cm i dužine 5 cm i uvijati ih u krug. Izbor je na vama.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 10 do 12 minuta dok ne poprime zlatnu boju.


 

NAŠA PREPORUKA: Italijanski biskviti

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter