Kućna verzija bešamel sosa kao iz najluksuznijeg restorana
U moru istih recepata za bešamel sos, evo jednog netipičnog. Reč je o bešamel sosu sa začinom od bosiljka i slatkom paprikom.
Ovo je recept za savršeno kremast bešamel sos u koji pored svih sastojaka možete dodati i neki sir kako bi obogatili njegov ukus.
Bešamel sos se odlično uklapa u razna jela i kao takav obično je preliv raznim jelima. U ovoj kombinaciji sos je bez greške ako ga jedete sa mini hrskavim tortiljama.
Sastojci
- 500 ml mleka
- 50 gr maslaca
- 40 gr brasna
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- na vrh kašičice slatka paprika
- 1 kašičica suvog bosiljka

Način pripreme
Istopite maslac na tihoj vatri, dodajte brašno i mešajte da se ne store grudvice.
Mešajte neprestano dok brašno ne krene da peni pa sipajte postepeno mleko sve vreme mešajući.
Dodajte začine i nastavite da mešate dok sos ne postigne željenu gustinu i ne bude gotov.
Za bolji ukus u vreo bešamel sos dodajte sir po vašem izboru i sve sjedinite.
NAŠA PREPORUKA: Argentinski čimičuri
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter