Kućna verzija bešamel sosa kao iz najluksuznijeg restorana

U moru istih recepata za bešamel sos, evo jednog netipičnog. Reč je o bešamel sosu sa začinom od bosiljka i slatkom paprikom.

Ovo je recept za savršeno kremast bešamel sos u koji pored svih sastojaka možete dodati i neki sir kako bi obogatili njegov ukus.

Bešamel sos se odlično uklapa u razna jela i kao takav obično je preliv raznim jelima. U ovoj kombinaciji sos je bez greške ako ga jedete sa mini hrskavim tortiljama.

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 50 gr maslaca
  • 40 gr brasna
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • na vrh kašičice slatka paprika
  • 1 kašičica suvog bosiljka
Bešamel sos

Način pripreme

Istopite maslac na tihoj vatri, dodajte brašno i mešajte da se ne store grudvice.

Mešajte neprestano dok brašno ne krene da peni pa sipajte postepeno mleko sve vreme mešajući.

Dodajte začine i nastavite da mešate dok sos ne postigne željenu gustinu i ne bude gotov.

Za bolji ukus u vreo bešamel sos dodajte sir po vašem izboru i sve sjedinite.


 

NAŠA PREPORUKA: Argentinski čimičuri

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter