Neka jedinstven ukus Argentine osveži vaša čula!

Jedan od najpopularnijih načina spremanja hrane u Argentini jeste u kombinaciji sa sosom koji nosi naziv argentinski čimučuri. Kombinacija čimučurija uglavnom ide uz hranu spremanu na roštilju, koji je u Argentini omiljeni način pripreme jela.  

Ovaj način pripremanja potiče od argentinskih gaučosa koji su spremali meso na vatri od zapaljenog uglja. Da bi meso bilo ukusnije, poželjno je da marinirano meso u čimičuriju prenoći.

Sastojci

  • 1 kašika soli
  • 6 ljutih papričica
  • 1 veliki crni luk
  • 3 čena belog luka
  • sušena ljuta paprika
  • 500ml sirćeta
  • 1 litar ulja
  • 1 veza peršuna
  • origano po ukusu
argentinski čimučuri

Način pripreme

Potrebno je sve sastojke sitno iskeckati, po mogućstvu izblendirati.

Kuvajte sve sastojke sem ulja u sirćetu nekih pet minuta.

Ohladite mešavinu.

Kada se ohladi, dodajte ulje.

Čuvajte u frižideru.


 

NAŠA PREPORUKA: Odrezak od junetine

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter