Volite li mini buckaste palačinke?
Američke palačinke mozda baš i ne liče na palačinke obzirom da se razlikuju od naših po izgledu i teksturi testa. Mogu se još nazvati i buckaste zbog prisustva praška za pecivo koji ih takvim čini.
Postoji nekoliko načina da ih napravite. Možete kombinovati integralno brašno sa pšeničnim u razmeri pola-pola. Ako želite možete sami praviti namaze od čokolade, nutele i neutralne pavlake tako što ćete sve sjediniti na tihoj vatri i dobiti lep tečni namaz.
Ukoliko ste voćni tip možete očistiti jednu pomorandžu, malo cimeta i smeđeg šećera, sve usitniti štapnim mikserom i skuvati u šerpici tako da dobijete smesu nalik pekmezu.
Sastojci
- 4 dcl mleka
- 1 dcl jogurta
- 1 dcl ulja
- 2 jaja
- pola čaše šećera
- 3 čaše brašna
- prstohvat soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera

Način pripreme
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. U posebnoj posudi umutiti zumanca i sve tečne sastojke pa zatim dodati brašno, prašak za pecivo, vanil šećer i so. Sve umutiti mikserom na najsporijoj brzini tako da nema grudvice.
Zagrejte tiganj da bude vreo. Sipati testo prečnika oko 5 cm i pecite oko 30 sekundi sa jedne i sa druge strane.
Palačinke možete filovati džemom, čokoladnim kremom, medom ili servirati uz voće.
NAŠA PREPORUKA: Njujorški čizkejk
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter